Tips voor zomertypes

Hey! In ons artikel over seizoenstypes kon je via een quizje nagaan of je eerder een lente-, zomer-, winter- of herfsttype bent. Hopelijk ben je er wat wijzer door geworden? Nu is het tijd om eens de verschillende seizoenstypes onder de loep te nemen. Wie zijn je voorbeelden? Wat zijn de do’s en don’ts? En hoe tover je goeie combinaties uit je hoed? Na de lentetypes gaan we nu wat dieper in op de zomertypes.

Zomertype

Bekende zomertypes zijn Reese Witherspoon, Marilyn Monroe, Cameron Diaz, Amanda Seyfried en Claudia Schiffer. Zij hebben allemaal licht haar, lichte ogen en een bleke huid met een koele ondertoon. Hun uitstraling is erg zacht.

 

DO

Zomertypes staan het best met kleuren die een grijze, roze of blauwe ondertoon hebben. Je kiest het best voor koele kleuren, en vooral de gedempte en lichte kleuren doen jouw teint extra stralen. Stel jouw garderobe samen in kleuren als lila, taupe, framboosrood, indigo, babyblauw, wit en grijs. Voor juwelen kan jij met je koele huidtype beter voor zilver gaan.

 

SS17

Pasteltinten zijn gemaakt voor zomertypes en all the rage dit seizoen. Jij bent het enige type dat hier echt perfect mee wegkomt, laat je dus maar gaan bij het shoppen! Ga voor dat babyroze, poederroze en lila uit de nieuwe collectie om mee te zijn met de roze trend.

 

DON’T

Gedempte en lichte kleuren werken het beste voor jou, laat daarom tegenovergestelde kleuren best aan de kant liggen. Harde felle kleuren, die perfect staan bij wintertypes, flatteren jou net niet. Wit gaat erg goed omdat het een lichte kleur is maar zwart is te hard en te donker voor jou. Ook warme kleuren zijn niet ideaal voor jouw teint. Kleuren met een gouden of gele ondertoon zoals goud, lichtbruin en oranje zijn daarom niet ideaal.

 

Herfst & Winter

Bij kouder weer kan je kiezen voor iets donkerdere kleuren zoals chocoladebruin, jeansblauw, marineblauw en antraciet.

 

Volgende week is het de beurt aan de herfsttypes, check dus snel terug voor meer tips!