Tips voor wintertypes

Hey! In ons artikel over seizoenstypes kon je via een quizje nagaan of je eerder een lente-, zomer-, winter- of herfsttype bent. Hopelijk ben je er wat wijzer door geworden? Nu is het tijd om eens de verschillende seizoenstypes onder de loep te nemen. Wie zijn je voorbeelden? Wat zijn de do’s en don’ts? En hoe tover je goeie combinaties uit je hoed? Na de lentetypes, de zomertypes en de herfsttypes gaan we nu wat dieper in op de wintertypes.


Wintertype

Het toonbeeld van een wintertype is natuurlijk sneeuwwitje. Zij heeft een lichte huid met een koele ondertoon, veel contrast in haar gezicht en donker haar. Maar niet enkel dames met een porseleinen huid zijn wintertypes. Aziatische vrouwen en vrouwen met een meer getinte huid zoals Italiaanse dames kunnen net zo goed wintertypes zijn. Ook als je een heel donkere huid hebt, ben je net vaak een wintertype. Enkele bekende wintertypes zijn Liv Tyler, Demi Moore, Audrey Hepburn, Dita Von Teese, Catherine Zeta-Jones, Vanessa Hudgens en Angelina Jolie.

 

 

DO

Net als het zomertype ben jij een koel type en sta je dus het best met kleuren die een koude of blauwachtige ondertoon hebben. Het palet van een wintertype heeft kleur nodig, hoe feller en intenser hoe beter!  Robijnrood of helderrood, fuschia of diep paars, kobaltblauw of hemelsblauw en smaragdgroen maar ook aubergine, antraciet en violet staan je mooi. Als accentkleuren kan je zelfs hot pink en citroengeel aan. Het wintertype is het enige type dat wegkomt met neon kleuren en dat zowel met zwart als met wit beeldig staat. Je draagt best zilveren juwelen of statement pieces in een felle kleur.

 

SS17

In tegenstelling tot het zomertype ben jij absoluut niet gemaakt voor pasteltinten. Ze zijn veel te flets voor wintertypes die net zo mooi staan met felle kleuren. In het communiefeesten seizoen kan je gaan voor stralend wit of voor lichte ijstonen en heldere tinten. Wees niet bang om eruit te springen met felle kleuren, die horen zeker ook bij de lente en laten jou dubbel zo hard stralen!

 

DON’T

Net als fletse pasteltinten zijn warme kleuren niet jouw ding. Het herfstkleurenpallet van bruin en oranje dat het herfsttype zo geweldig staat, zal veel minder goed passen bij jouw koele teint. Oranje, rood, bruin, warm geel, beige en perziktinten laat je beter in de winkel hangen.

Staat jouw favoriete kleur op de NOT DONE-list van jouw seizoenstype? Geen nood, je kan deze kleur nog steeds dragen! Je kan ze dan best combineren met iets in de kleuren die wel heel goed bij jouw seizoenstype staan of draag ze aan de onderkant van je lichaam, niet te dicht bij je gezicht. Voor een broek of rok kom je met zo goed als alle kleuren weg.