Tips voor lentetypes

Hey! In ons artikel over seizoenstypes kon je via een korte vragenlijst nagaan of je eerder een lente-, zomer-, winter- of herfsttype bent. Hopelijk ben je er wat wijzer door geworden? Nu is het tijd om de verschillende seizoenstypes eens onder de loep te nemen. Wie zijn je voorbeelden? Wat zijn de do’s en don’ts? En hoe tover je goeie combinaties uit je hoed? Eerst aan de beurt: de lentetypes.

christopher-campbell-38655.jpg


Lentetype

Enkele beroemde lentetypes zijn Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman, Taylor Swift, Blake Lively en Kate Hudson. Het zijn allemaal lichte types met goudblond tot rossig haar en (grijs)blauwe, groen/grijze of lichtbruine ogen. Hun huid heeft een warme ondertoon met soms sproetjes en ze hebben een heldere uitstraling.
 

DO

Lentetypes hebben vaak een vrolijke, jeugdige uitstraling en staan erg goed met frisse, heldere kleuren die een gele ondertoon hebben. Felle, vrolijke kleuren zoals turquoise, kanarie- of vanillegeel, limoengroen en mandarijnrood zijn bijvoorbeeld echt iets voor jou. Voor juwelen kies je best voor goud, dat gaat het best met de warme ondertoon van je huid.

 

SS17

Deze lente moet je opletten voor de pasteltinten, die onttrekken namelijk kleur aan jouw gezicht maar koraal, perzik en zalm zijn deze lente ook helemaal in en die flatteren jou dan weer wel fantastisch! Het is voor jouw type vooral belangrijk dat je aan de warme kant van het kleurenspectrum blijft. De lentecollecties zitten ook vol met roze tinten. We noemden al enkele tinten van roze die perfect zijn voor het lentetype maar zolang je voor de warme rozetinten gaat, kan je normaal niets verkeerd doen!

 

DON’T

Zware paarstinten en wit en zwart vermijd je beter, die zijn meestal te zwaar voor jouw teint. Blijf weg van te koele kleuren met een blauwige ondertoon.

 

Herfst & Winter

Draag je toch graag donkere kleuren of wil je weten welke kleuren je volgende winter dan best koopt? Ga voor kleuren als mosgroen of inktblauw, aan de donkere kant maar toch nog licht en vrolijk genoeg voor een lentetype.

 

Volgende week hebben we het over de zomertypes, komt dan zeker terug voor meer tips!