Tips voor herfsttypes

Hey! In ons artikel over seizoenstypes kon je via een quizje nagaan of je eerder een lente-, zomer-, winter- of herfsttype bent. Hopelijk ben je er wat wijzer door geworden? Nu is het tijd om eens de verschillende seizoenstypes onder de loep te nemen. Wie zijn je voorbeelden? Wat zijn de do’s en don’ts? En hoe tover je goeie combinaties uit je hoed? Na de lentetypes en de zomertypes gaan we nu wat dieper in op de herfsttypes.
 

Herfsttype

Bekende herfsttypes zijn Natalie Portman, Julia Roberts, Julianne Moore, Drew Barrymore en Eva Mendes. Zij zijn net als de lentetypes warme types maar dan donkerder. Ze hebben bruin haar in alle tinten, van roodbruin tot koper tot chocoladebruin. Hun ogen zijn vaak groenbruin tot hazelnoot. Hun huid kan ook licht zijn maar met een warme ondertoon.

 

 

DO

Het herfsttype is het warmste type en staat het best met warme herfstkleuren, de diepe rijke kleuren van een bos in het najaar. Alle kleuren bruin staan jou erg goed maar ook olijfgroen, vuurrood, rijk blauw en het oranje van de ondergaande zon zijn een perfecte match met jouw kleurtype. Kleuren met een gele ondertoon, zoals mosgroen, camel, warm beige en oker  doen ook wonderen voor jouw teint. Voor juwelen ga jij ook best voor goud of koper maar ook hout past erg goed bij jou.

 

SS17

Blijf ook in de lente en zomer binnen het warme kleurenpallet. De lichte pasteltinten zijn helemaal niets voor jou. Probeer niet te licht te gaan of combineer het dan met een sjaaltje in een kleur die wel bij jouw kleurtype hoort. Ga voor de lichtbruine, goudachtige, en warm beige kleuren in onze lentecollectie. Een accent in een iets fellere kleur die goed bij jou past zoals oker of mosgroen misstaat ook niet in de lente!

 

DON’T

Pasteltinten zijn jammer genoeg echt niet jouw ding. Ze maken je gezicht bleek en flets. Ook felroze en felpaars hebben geen positief effect op jouw teint. Vermijd te koele kleuren en ook wit en zwart zijn niet ideaal.

 

Volgende week behandelen we het laatste seizoenstype: winter!