Welk seizoenstype ben jij?

SS17 hangt al even in de rekken! Wanneer je denkt aan de lentecollectie, denk je meteen aan heel lichte kleuren. De beige, gebroken wit en lichtgrijze tinten van communiekleedjes schieten je onmiddellijk te binnen. Ook dit jaar zagen we de ene na de andere pasteltint verschijnen op de catwalk tijdens de fashionweeks. Maar wat als je geen lente- of zomertype bent en niet staat met die lichte kleuren? Ben je gedoemd om in je wintergarderobe rond te lopen tot het zomer genoeg is om die felgekleurde kleedjes uit de kastjes te halen? Natuurlijk niet! Karakter geeft je tips over hoe je als herfst- of wintertype best komt shoppen in onze lentecollectie. Maar eerst zoeken we uit welk seizoenstype jij bent.
 

Dit model is een voorbeeld van een herfsttype. Scroll verder om jouw type te ontdekken!

Dit model is een voorbeeld van een herfsttype. Scroll verder om jouw type te ontdekken!

 

Jouw seizoenstype bepalen

Meestal weet je wel welke kleuren jou flatteren of niet, maar het gebeurt toch regelmatig dat iets wat je uit het rek koos je totaal niet staat wanneer je het past of dat je een grandioze miskoop doet.  Het helpt om te weten welk seizoenstype je bent en welke kleuren daar het best bij passen. Je wordt geboren als een bepaald seizoenstype en je blijft dit voor je leven. Het is niet zo dat dit verandert wanneer je je haar laat verven of gebruind bent in de zomer.  Je kan je seizoenstype bepalen aan de hand van de ondertoon van je huid, de kleur van je ogen en je (natuurlijke) haarkleur.

Hebben je haar, huid en ogen eerder een gele of gouden gloed, dan ben je waarschijnlijk een warm type. Hebben ze eerder een blauwachtige of rozige gloed, dan ben je meestal een koel type. Heb je een zachte uitstraling dan is de kans groot dat je een gedempt of zacht type bent. Heb je net meer contrast in je gelaat en straal je een bepaalde helderheid uit? Dan zal je eerder een helder type zijn. Als laatste moet je bepalen of je jezelf als een licht of donker type beschrijft. Als je het moeilijk vindt om voor jezelf uit te maken of je een warm of koel, helder of zacht, licht of donker type bent, dan kunnen deze 3 vragen je al een eind op weg helpen.

 

Jouw huid is:

A. licht, ivoorkleurig, gelige ondertoon, nooit echt bruin. Soms sproeten.
B. rozig, bleek, porselein en fris
C. goudbeige, goudbruin, met een gelige ondertoon. Eventueel sproetjes.
D. zeer blank, porselein of net olijfkleurig, zwart, aziatisch type

Jouw haarkleur is:

A. licht tot midden goudbruin, rossige schijn, roodblond
B. licht asblond tot bruin, nooit een rode of gouden schijn
C. midden- tot donkerbruin met een koperen of gouden glans
D. donkerbruin tot zwart, zonder rode of gouden schijn.

Jouw ogen zijn:

A. blauw, lichtgroen, lichtbruin, zelden heel donker
B. blauw, grijsblauw
C. bruin, groen, hazelnoot
D. felblauw, grijs of net donkerbruin, zwart.
 

Welke letter selecteerde jij het vaakst? A, B, C of D?
Die letter komt overeen met jouw type.

A: Lentetype: Licht type met warme en heldere uitstraling
B: Zomertype: Licht en koel type met zachtere uitstraling
C: Herfsttype: Donker type met warme en zachte uitstraling
D: Wintertype: Koel en donker type met een heldere uitstraling
 

Soms is het niet zo eenvoudig om te bepalen welk seizoenstype jij nu net bent omdat het gaat om vrij kleine verschillen. Veel mensen zijn ook tussentypes, ze zijn dus een combinatie van 2 types en staan daarom mooi met kleuren uit beide types. Als je echt zeker wil zijn van je seizoenstype en de kleuren die jou het mooiste staan, kan je een kleurenanalyse laten doen. Onze ervaren verkoopsters kunnen je ook altijd helpen om jouw ideale outfit samen te stellen.


Kom je graag meer te weten over jouw seizoenstype? Binnenkort laten we hier alle seizoenstypes op je los!