Rain or shine: een outfit voor elk weertype

‘s Ochtends eerst checken op de smartphone hoe warm of koud het wordt voor je een outfit uitkiest? Het is niet alleen heel herkenbaar maar ook een noodzaak geworden! Winters worden warmer, lentes worden kouder, niets valt meer te voorspellen. Wij geven dan ook graag een aantal tips om warm te blijven (maar ook niet te warm).

 
aline-de-nadai-520660-unsplash.jpg
 
 

Laagjes, laagjes, laagjes!

Ook al is het ‘s ochtends iets ingewikkelder dan gewoon een T-shirt en een sweater uit de kast trekken, laagjes zijn de ideale manier om je eigen temperatuur te regelen. Je kan gewoon zelf kiezen wanneer je iets uittrekt of extra aandoet als je het te warm of te koud hebt. Het moeilijke is hier natuurlijk om alles op elkaar af te stemmen en te zorgen dat alles matcht, ook wanneer je opeens een laagje minder aan hebt. Daarom begin je best met een aantal neutrale stuks om met een sterke basis verder te bouwen aan je outfit. Kies ook voor meerdere dunne lagen over elkaar, dat is makkelijker om uit te trekken dan een tanktop met een dikke wollen trui!

 

Een grote handtas

Kleine clutches zijn dan wel handig maar ver kom je er niet mee. Want wat als je het koud hebt en je een extra sweater wilt meenemen? Of een paraplu? Die moeten ergens terecht en geen betere plaats dan in je tas. Kies voor een tas met stevige hengsels zodat je zeker genoeg in je tas kan stoppen zonder je arm of schouder te bezeren.

 

Sjaals

Geen winter meer zonder een hele nieuwe collectie sjaals in de rekken. Maar een sjaal wordt niet enkel meer gedragen in de winter. Het hele jaar door kan je nu sjaals in het straatbeeld zien.  Sjaals zijn dan ook perfecte blikvangers die een outfit meteen naar een hoger niveau kunnen tillen.

 

Je jas

Als laatste natuurlijk de meest logische, je jas. Niets is zo belangrijk als je jas aangezien dat een van de stukken is die je het meeste draagt en dus het vaakst wordt gezien. Investeren in een kwaliteitsjas is dan ook de boodschap. Let op dat hij niet alleen kwaliteitsvol is maar ook dat hij comfortabel zit zodat al je laagjes er onder passen. Pas dus nooit een winterjas met slechts een dunne trui aan!

 

 

Plant a Flag