Hoe vind ik de perfecte jeans?

Elke vrouw heeft het wel al meegemaakt: je hebt een nieuwe jeansbroek nodig, maar elke broek die je past is te groot, te klein, te lang of te kort. En dan die verschillende pasvormen: kies je nu best een slim, straight, flared of skinny broek? In deze blogpost doen we uit de doeken hoe je de perfecte jeans kiest voor jouw figuur.

 

What’s in a name?

De kledingrekken hangen vol met verschillende modellen van broeken. Slim, straight, relaxed, flared, skinny, boyfriend,... De pasvormen zijn eindeloos. Maar welk model neem je nu best mee naar de kleedkamer? Wij zetten hier de verschillende modellen even op een rijtje zodat je weet wat die verschillende namen betekenen.

  • Slim: een slim fit jeans is een aansluitend model dat veel wegheeft van een skinny jeans, maar waarbij de broek wat ruimer zit aan de kuiten.
  • Straight: een straight model is zoals de naam het zegt een broek met rechte broekspijpen. Hierdoor sluit de broek niet zo nauw aan en heb je wat bewegingsruimte.
  • Bootcut: een bootcut model sluit aan aan je bovenbenen en wordt wijder vanaf je knieën. Hierdoor is dit model de ideale broek om over laarzen te dragen!
  • Skinny: een skinny jeans is een strakke broek die nauw aansluit aan je heupen, bovenbenen en kuiten.
 
image_138_1-1.png
 

 


The perfect fit

Maar nu komt de hamvraag: welke pasvorm past nu het beste bij jouw figuur? Wel, hier is geen eenduidig antwoord op te vinden. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je goed voelt in je jeans. Wanneer je een jeans past, loop je best eens rond wanneer je de jeans aan hebt en zet je je best ook even neer. Zo voel je meteen of de jeans wel goed zit!

Petite vrouwen dragen best een broek die tot hun enkels komt of een wijde jeans:  zo verleng je je benen. Curvy vrouwen baten dan weer bij een straight broek met een hogere taille. Hierdoor worden je buikje en dijen gecamoufleerd. Jeansbroeken met grote achterzakken laten ook je achterwerk kleiner lijken.  Voor de lucky ladies die groot zijn hebben we goed nieuws: élk model is flatterend voor jullie!

Jeansbroeken die gemaakt zijn uit een stretch stof zitten goed bij iedereen, aangezien deze stof flexibel is en zich aanpast aan jouw figuur. Zo heb je in een stretchjeans veel bewegingsvrijheid en nog een bonuspunt: stretchy jeansbroeken zijn super comfortabel!

 
74f3a3a15abdabb8e328b94f1c8795ab--komfort-sweatpants.jpg
 

 

Keep experimenting

Elke vrouw heeft een andere figuur, dus de perfecte jeans vind je enkel door verschillende modellen uit te proberen. Heb je een pasvorm gevonden die je leuk vindt? Super! Maar beperk je niet enkel tot dit ene model. Blijf experimenteren! De kleur, stof, taille en lengte zijn ook heel belangrijk, en een broek waarvan je nooit dacht dat ze jou zou passen kan met de juiste kleur en stof je nieuwe lievelingsbroek worden.

 

Tania & Murielle helpen je met veel plezier in de zoektocht naar je nieuwe favoriete jeansbroek. Kom langs in onze winkel en wij zoeken samen met jou naar het mooiste en meest comfortabele model!


 

Plant a Flag