Fair & Fashionable

Bij Karakter kijken we niet enkel naar de esthetische aspecten van de jurkjes, truitjes en broeken die in onze rekken hangen, maar ook naar hoe deze gemaakt werden. Zo letten we enerzijds hoe ecologisch de materialen zijn en ook of de kledij in goede en eerlijke omstandigheden geproduceerd worden. We zetten hier dan ook een paar merken op een rijtje die duidelijk hun uiterste best doen én te vinden zijn bij Karakter.
 

Nathalie Vleeschouwer


Het bekende Belgische modemerk Nathalie Vleeschouwer hecht veel belang aan respect voor maatschappij en milieu. Zo vindt Nathalie Vleeschouwer het uitermate belangrijk dat er geen kinderarbeid aan te pas komt bij de productie van haar kledij, en dat de werknemers een eerlijk loon krijgen en in goede omstandigheden kunnen werken. Het hele NV team zit ook gecentraliseerd onder één dak in Antwerpen en alle kledij wordt geproduceerd in Europa (waarvan de helft zelfs in België!). Hierdoor wordt de ecologische voetafdruk van dit bewonderenswaardige Belgische bedrijf klein gehouden.   

Schermafbeelding 2018-04-25 om 10.38.15.png

Anecdote

Bij Anecdote willen ze kledingstukken maken die zo kwaliteitsvol zijn dat ze levenslang meegaan. Hierdoor proberen ze verspilling en vervuiling tegen te gaan. Anecdote doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat hun kledij van de beste kwaliteit is en jarenlang mee gaat. Zo werken ze enkel samen met zorgvuldig geselecteerde Europese producenten en leveranciers. Alle materialen worden steeds lokaal geproduceerd om vervuiling door onnodig transport te vermijden. Een toppertje onder de duurzame fashion brands!

 

Woden

Op zoek naar ecologisch verantwoorde sneakers? Dan is Woden zeker iets voor jou! Dit Scandinavisch merk ontwerpt leuke schoenen met onder andere gerecycleerd rubber en natuurlijke materialen zoals kurk en vissenleer. Ja, je leest het goed: de huid van vissen wordt gebruikt bij het maken van deze sneakers! Normaal wordt dit weggegooid door de vissers, maar vissenleder is 10x sterker dan gewoon leer - dus besloot Woden om dit milieuvriendelijk materiaal te gebruiken voor hun sneakers.

 

Bij Karakter hechten we veel belang aan de kwaliteit en afkomst van de kledingstukken die in onze rekken hangen. Heb je vragen over één van onze merken? Vraag dan gerust wat meer info in onze winkel - Murielle en Tania staan je met veel plezier te woord!

Plant a Flag